HBN Fotohut 7 – Landschap Overijssel

Aan de voet van de fraaie Lemelerberg bij het dorpje Lemele hebben we in samenwerking met Landschap Overijssel een tweede foto schuilhut . Deze fotohut, HBN7, bevindt zich in een voor publiek niet toegankelijk heideterrein; tussen jeneverbesstruiken en zicht op een prachtig stuk heide. Achter de hut bevindt zich een bos met voornamelijk grove den. Een biotoop waar we grotendeels dezelfde soorten en aantallen vogels verwachten dan bij de vermaarde HBN 3 die zich elders in dit gebied bevindt. Bij deze hut kunt u vogels verwachten tussen 3 en 7 meter van uw lens, maar vanzelfsprekend kunnen daarachter ook vogels gefotografeerd worden.

Ook deze fotohut is voor een groot deel in de grond ingegraven waarmee we een fraai laag standpunt richting de vijver voor de hut gecreëerd hebben. We hebben de achtergrond en de setting in detail aangepast zodat er net weer een ander beeld ontstaat dan bij hut 3. De hut is zo gelegen dat u maximaal licht op de locatie hebt; u heeft dus geen hinder van blad aan bomen en dergelijke waardoor fotograferen eigenlijk altijd mogelijk is. De hut is gemaakt volgens het principe van mijn andere HBN hutten. Lekker ruim dus en geschikt voor maximaal drie fotografen. Vanwege de ligging en de soorten mogen we dit gerust een exclusieve hut noemen. Met het huren van deze unieke fotohut steunt u het goede werk van Landschap Overijssel.

We verwachten bij deze hut, welke uitgevoerd is zonder spiegelglas, grotendeels dezelfde fraaie vogels als bij de vermaarde hut 3. Naast de wat gangbaardere soorten is er dus kans op soorten zoals geelgorzen, sijsjes, zwarte mees, gekraagde roodstaart, appelvinken, putters, kuifmees, boompiepers, tapuit, kneu, piepers, sperwers en in de wintermaanden bijvoorbeeld sijsjes en dergelijke te verwachten. Alles geheel afhankelijk van de tijd van het jaar en de omstandigheden natuurlijk. Het gehele jaar kunt u meestal de hele dag door vogels voor uw lens verwachten. bron: Website
link naar website: https://www.hanbouwmeester.nl/fotohutten/hbn-fotohut-7/