HBN8 (Overijssel)

Al jaren was het de wederzijdse wens van Staatsbosbeheer en ons om een fotohut te verwezenlijken op de Sallandse Heuvelrug en zie daar; onze fotohut in het Nationale Park!

Aan de voet van Nationaal Park Sallandse heuvelrug hebben we in opdracht en samenwerking met Staatsbosbeheer een hele mooie en luxe fotohut gebouwd. Gedragen door de inmiddels jarenlange ervaringen hebben we weer gekozen voor een plek waar diverse biotopen dichtbij liggen. De hut ligt in een bosperceel met zowel oude bomen als jonge opslag en ingeklemd tussen weilanden en uitgestrekt heide terrein. Een groot deel van de heide is hier net weer vrijgemaakt van naaldbomen dus we gaan meemaken wat het gebied, vooral bekend van de korhoenders, ons te bieden heeft. Overigens zonder dat we deze zeldzame soort bij de hut verwachten.
Naast de gangbare bosvogels verwachten we hier soorten zoals boompieper, appelvinken, sperwers, buizerd, groene specht, zwarte specht, geelgors, fluiters en zelfs beflijsters. Bij deze hut kunt u vogels verwachten tussen 2 en 6 meter van uw lens maar vanzelfsprekend ook in de verdere omgeving rond de hut.
De hut is uitgevoerd met ons Hi-tec spiegelglas waardoor u veel meer kans maakt op meer en de schuwere vogels voor uw lens.
Met het huren van deze mooie fotohut heeft u naast een leuke dag tevens het goede gevoel dat u het werk van Staatsbosbeheer op de Sallandse Heuvelrug ondersteund.
bron: Website
Link naar website: https://www.hanbouwmeester.nl/fotohutten/hbn-fotohut-8/