Arjan Troost: 4 Boshut Lichtenberg

Website: https://www.arjantroost.nl/boshut-lichtenberg/

n het buurtschap de Lichtenberg aan de rand van de Holterberg staat boshut Lichtenberg. Deze schuilhut met ruime vijver is half ingegraven en staat op een zeer rustige plek langs een weiland. Door het open landschap aan de ene kant en aan de andere kant het bos is de variatie van vogels erg groot. De hut is voorzien van spiegelglas waardoor je in alle rust vogels kunt observeren en fotograferen zonder ze te storen. Vogels komen zeer dichtbij tot op 1 meter voor de hut. De setting is opgesteld voor lenzen van 300 tot 500mm op een fullframe camera.

Neem je eigen statief mee, er is geen vensterbank of plek voor een rijstzak.

Vogels die er gezien zijn tot 28 juni 2018 zijn: Fitis, Merel, Zanglijster, Gaai, Bonte vliegenvanger, Grauwe vliegenvanger, Roodborstje, Pimpelmees, Koolmees, Boomkruiper, Houtduif, Zwartkop, Staartmees, Tuinfluiter, Winterkoninkje, Vink, Woelmuis, Appelvink, Heggenmus, Kuifmees, Grote bonte specht, Groenling, Sperwer,  Putter,  Boomklever,  Boompieper,  Grote lijster,   Gekraagde roodstaart,  Glanskop,  Goudhaantje,  Witte kwikstaart,  Groene specht

Ook deze hut heeft net als de andere hutten elektriciteit en in de winter een kacheltje.

Het is ongeveer 300 meter lopen door het bos van auto tot hut.