HBN Fotohut 1XL (vernieuwd!) (Overijssel)

Nabij het Twentse Delden hebben we in een mooi loofbos hut 4 gerealiseerd. Een fraaie ruime fotohut voor maximaal 3 fotografen en de grootste waterbak ervoor van alle hutten.
Ook deze fotohut zit ingegraven in de grond zodat een heel fraai laag standpunt verkregen wordt. Hier kunt u de gangbare maar oh zo mooie Nederlandse bosvogels en eekhoorns op een voortreffelijke manier fotograferen. Maar dit is ook dé hut om kans te maken op de middelste bonte specht; vooral in het najaar en winter zeer vaak voor de hut.
U

HBN-1XL; the next level…

Update maart 2021:
Door een tegenslag in de vorm van plotselinge werkzaamheden werden we gedwongen deze hut geheel te herbouwen op een andere plek in het zelfde gebied. Wie zijn wij door het dan niet ineens goed te doen. Er staat nu gewoon een hele mooie fotohut.
De fotografen die reeds geboekt hebben ontvangen bericht van mij en we zullen de komende tijd deze pagina aanpassen met nieuwe foto’s.

Bloed zweet en tranen; dat zijn de termen die me altijd wel bij zullen blijven over de bouw van deze fotohut. De ligging is even uniek als complex en dat had zo zijn gevolgen. Maar liefst een half jaar hebben we aan de bouw van deze hut gewerkt. Inmiddels begin 2021 weer totaal vervangen door een nieuwe hut.

De naamgeving van deze hut is zo gekozen omdat hij de vervanging is van HBN-1; de allereerste huurbare fotohut in Nederland en België. Hij was aan vervanging toe maar we kozen voor een totaal andere plek weliswaar in hetzelfde gebied en veel groter dan voorheen; XL dus.

HBN-1XL bevindt zich naast een semi open terrein met een ruig Twents bos achter de hut. De vijver eindigt bij een afgrond waardoor er een heerlijke achtergrond ontstaat. Naast portretten zijn nu vogels in een mooie omgeving mogelijk. De begroeiing zal elk bezoek weer anders zijn waarmee ook uw resultaten.

Naast de gangbare bosvogels verwachten we hier uiteindelijk soorten als groene spechten, rietvogels en ijsvogels maar tevens zullen er ongetwijfeld ook reeën gefotografeerd gaan worden. De eerste maanden van de vorige 1xl hut wezen ook uit dat er zeer grote verrassingen kunnen opduiken want we hadden drie voor Nederland zeer zeldzame soorten rond de hut; kwartelkoning, cetti’s zanger en grauwe klauwier. Een hut met veelal de standaard bos-soorten maar met kans op verrassingen dus!

In de buurt van deze hut bevindt zich een vogel-onderzoeksterrein waardoor een deel van de standvogels van een ring voorzien kunnen zijn; het is goed daar rekening mee te houden als u boekt. De ene tijd van het jaar meer dan de andere maar het is vooral het geval bij kool- en pimpelmezen en boomklevers. Wij zien deze soorten vooral als belangrijk hulpmiddel om andere soorten aan te trekken. Het bestaan van deze unieke fotohut is mede te danken aan de samenwerking met deze vogelwerkgroep.

(bron: Website)
Link naar website https://www.hanbouwmeester.nl/fotohutten/hbn-fotohut-1xl/