La Rive Blue

Website: http://www.hetgoedefranseleven.nl/

Een Vakantiewoning met privé Vogelkijkhut.

Eind 2018 zijn we begonnen met de aanleg van een natuurgebied met vogelkijkhut en vennetje. Na een half jaar konden we al melden dat het een groot succes is. Bijna 30 verschillende vogelsoorten hebben we al vanuit de hut kunnen observeren en fotograferen. Behalve vogels weten ook vossen, reeën en de egel het natuurgebiedje te waarderen.
De hut is gemaakt van beton en voor de helft onder de grond gebouwd zodat u op gelijke hoogte met de vogels foto’s kunt maken. De afmeting is ca. 2 bij 4 meter. In de hut staan 4 barkrukken en er is elektriciteit aanwezig. De vijver is ook van beton en heeft verschillende dieptes zodat de vogels en dieren hier gemakkelijk kunnen drinken en badderen. In principe is de hut voor iedereen toegankelijk, echter stellen wij het zeer op prijs als u de nodige rust in en rond het gebied respecteert.

La Rive Bleue
Vakantievilla “La Rive Bleue” ligt in de Hameau Bouyssac nabij het dorpje Touzac. Het departement “de Lot” wordt ook wel het Toscane van Frankrijk genoemd. Glooiende heuvels met wijngaarden, afgewisseld met ruige bergpartijen en middeleeuwse dorpjes. De rivier de Lot meandert er op een sprookjesachtige manier doorheen.
De woning is rustig gelegen, maar niet afgelegen.