Fotohut Amyerheide

Website: https://fotohutambyerheide.nl/

Fotohut Ambyerheide ligt in het buitengebied van Maastricht

De hut bevindt zich op een privaat weideperceel in de nabijheid van 2 Korenwolf reservaten en heeft een afmeting van ongeveer 2,5 x 1,6 meter en biedt plaats aan 2 fotografen. De hut is vanaf de doorgaande weg gemakkelijk te bereiken. Van auto tot hut is het ongeveer 100 meter lopen.

Op ruim 1 meter afstand van de hut is een vijver  van ongeveer 2×8 meter aangelegd waar vogels, amfibieën, insecten en zoogdieren ongestoord kunnen drinken en badderen.
In de zomer moet de vijver regelmatig bijgevuld worden met opgevangen regenwater van het dak van de hut en nabij gelegen stallen. In de winter kan het in de hut wel koud worden en zal men warmere kleding moeten dragen, tevens is er een petroleumkachel beschikbaar om de kou te breken. Hiervoor vragen we een vergoeding van € 5,- extra

Op het perceel en de aangrenzende percelen staan diverse soorten loofbomen alsook dennenbomen. Rondom de eenvoudige setting bevind zich jonge aanplant van inheemse streekgebonden struiken, en planten. Vele soorten die bloesem dragen en vogels en insecten aantrekken zoals: vlierbessen, hazelaar, esdoorns, ligusters, wilde kers krentenboompjes, meidoorns, en klimplanten zoals kamperfoelie, wilde clematis en hop. Verder nog een aantal kruidachtige waaronder speenkruid, daslook en vogelmelk. Dit alles heeft nog tijd nodig om tot volle wasdom te komen.