Vogelhut Vuren

Website: https://vogelhutvuren.nl/

Vogelhut Vuren ligt in het polderlandschap van West Betuwe op de grens Gelderland en Zuid/Holland. De fotohut is gelegen op een privé terrein aan de rand van een bosstruweel omringd door open landbouwgebied en een boomgaard.

In de buurt van de fotohut hangt een torenvalken kast waarin zich sinds 2019 een koppel heeft gehuisvest. Het gebiedje is dan ook zodanig ingericht dat deze prachtige vogel zich geregeld op de setting laat zien. In de maanden Mei, Juni, Juli en Augustus zijn de vogels extra actief vanwege de jongen.

Ook de Buizerd voelt zich in dit landschap prima thuis en is dan ook een bijna dagelijkse bezoeker. Deze vogel is zeer oplettend en laat zich niet altijd even gemakkelijk fotograferen. Met een beetje geduld is dit heel goed mogelijk vanuit Vogelhut Vuren.

Voor de hut is een vijver aangelegd met een natuurlijke uitstraling. De vijver wordt het hele jaar bijgevuld tot op maaiveld niveau. Hier worden geregeld kleine visjes in uitgezet wat ervoor zorgt dat ook de IJsvogel zich geregeld voor de fotohut laat zien.