Natuurbeleefsels Vogelhutten

Website: https://www.natuurbeleefsels-vogelhutten.nl/

Mierlo

Deze hut ligt in een gemengd, maar overwegen naaldbosgebied op de grens van Geldrop en Mierlo. Er zijn inmiddels al meer dan 35 soorten waargenomen en er verschijnen dagelijks gemiddeld zo’n 15 soorten. Deze hut is van 1 mei tot 1 oktober te huur op dinsdag, woensdag en donderdag. In de periode van 1 oktober tot 1 april is de hut alle dagen te huur. Het is er altijd een drukte met algemene soorten en ook de eekhoorns laten zich hier dagelijks zien. Deze kleine hut biedt plaats aan 2 personen.

Sterksel

deze comfortabele hut heb ik gebouwd aan de rand van een weiland tegenover een bosrand gelegen. In november 2020 was deze klaar voor gebruik. De hut is goed geïsoleerd, voorzien van verwarming en twee luxe stoelen. Op het weiland staan ‘s ochtends vroeg regelmatig reeën. Deze hut telt gemiddeld zo’n 10 vaste soorten per dag. Daarnaast worden er regelmatig ook minder vaste gasten gezien. Nu de hut bijna een jaar geopend is blijkt dat augustus, september en oktober zeer rustige maanden zijn. In deze periode is de hut niet verhuurd

Heeze

deze ruime hut biedt plaats aan twee personen. Het bijzondere van deze hut is dat er naar drie kanten gefotografeerd kan worden. Recht vooruit kijk je op de aangelegde vijver. Rechts van de hut zit een luik van waaruit je op een weiland met kikkerpoel kijkt. Het luik achter biedt zicht op een grote boomstam waarop prooidieren worden bevestig in de hoop dat er roofvogels verschijnen. Hiermee begin ik pas over een tijdje. Ik verwacht dat het aantal soorten in het voorjaar flink zal oplopen. Een bijzonder bezoeker is de Middelste bonte specht die zich regelmatig laat zien.