Vogelhut Gooi (Bussum)

Boshut tussen Utrecht en Amsterdam

Geen betere manier om vogels te fotograferen dan vanuit een comfortabele schuilhut. Veel vogels verschijnen tot op enkele meters voor je lens. Deze schuilhut staat aan de rand van een open plek in een bos dat niet publiek toegankelijk is. De hut is gecamoufleerd, verduisterd en deels in de grond verzonken, zodat je de vogels op ooghoogte fotografeert, terwijl je zit.

Je fotografeert door een grote raampartij van spiegelend glas die de volle breedte van de hut bestrijkt. Je kijkt uit op fraaie takken en boomstronken, waarop de vogels neerstrijken. Deze mag je vrij verplaatsen of opzij leggen, zodat je je eigen decor kan bouwen. Vlak voor de hut is een ondiepe plas waar vogels komen drinken en badderen. Omdat er wordt gevoerd (met dank aan Vivara) zijn er vrijwel continu (bos)vogels en rosse woelmuizen aanwezig. Inmiddels behoren ook appelvink, sperwer en eekhoorn tot de regelmatige gasten.

Deze hut is gerealiseerd in samenwerking met Het Goois Natuurreservaat (GNR). De helft van de opbrengst komt ten goede aan de Gooise natuur.

Website: https://mentornatuurfotografie.nl/product/fotohut-gooi-i-s-m-goois-natuurreservaat/

Highlights:

  • Op enkele minuten loopafstand van NS-station en horecagelegenheid.
  • Geschikt voor objectieven vanaf 100 mm (!) telebereik.
  • Veel beweegcomfort voor 2 personen.

Hoe laat ben je welkom?

Er zijn geen vaste tijden. Je kunt vrij gebruik maken tussen zonsopkomst en zonsondergang.