Geurt Besselink: Veluwe Meerveld

Website: https://geurtbesselink.nl/boshut-veluwe-meerveld/

Vogels fotograferen en beleven vanuit de boshut op de Veluwe in de buurt van Meerveld (Uddel)

Deze vogelhut (op eigen terrein)  is ruim ingericht als tweepersoonshut en ligt in een bosgebied. Er is een kachel en een noodtoilet.  Het is een kwartier lopen naar de hut. Ben je mindervalide, mail dan even naar de mogelijkheden om bij de hut te komen. De hut heeft twee ramen die open kunnen en een spiegelende ruit waardoor je kunt fotograferen. In de twee openingen past een raamwerk met camouflagedoek. Je hebt de keuze. Er staan twee  in hoogte verstelbare stoelen. Er zijn twee schommelkoppen aanwezig, op een grondplaat met ArcasSwiss aansluiting en twee rijstzakken.

Er komen veel diverse vogels van havik tot winterkoning. In de winterperiode komen ze met name op het voer af en in zomer lokt het water de vogels tot vlak voor de hut. Verder ligt er aas in de vorm van een duif voor roofvogels.

Sinds maart 2020 zijn de volgende soorten bij de hut gefotografeerd: havik, sperwer, wespendief, buizerd, raaf, appelvink, vink, keep, goudvink, tjif tjaf, fitis, koolmees, pimpelmees, zwarte mees, kuifmees, glanskopmees, staartmees, merel, zanglijster, gaai, roodborst, heggenmus, winterkoning, grote bonte specht, groenling, groene specht, houtduif, bonte vliegenvanger, koperwiek, gekraagde roodstaart, putter, graspieper, boompieper, witte kwikstaart, zwartkop, witgatje, ijsvogel, draaihals, kruisbek, blauwe reiger. En verder groene kikker, bruine kikker, rat, eekhoorn, ree, edelhert, wild zwijn en ringslang.